Kerstmarkten

Bonn 23 november tot 23 december 2018

In Bonn vind je één van de mooiste kerstmarkten in de regio. In ieder geval kan het centrum, dat bijna volledig met kerstmarkt is gevuld de concurrentie met de grote broer Keulen zeker aangaan.
meer ...

Trier 23 november tot 22 december 2018

De kerstmarkt in Trier behoort tot de mooiste van heel Duitsland. Voor de imposante achtergrond van de Trierer Dom en op de middeleeuwse Hauptmarkt zorgen 95 liefdevol gedecoreerde kramen voor de passende atmosfeer. De kerstmarkt in Trier krijgt van vele reisorganisatoren het predicaat ‘sfeervol en romantisch’.
meer ...

Fulda 23 november tot 23 december 2018

Snuif de typische geur van de kersttijd op: Glühwein, gepofte kastanjes en ‘Lebkuchen’. Luister ‘s avonds naar één van de sfeervolle kerstconcerten of maak kennis met de kerstengel. Bewonder de betoverende feestverlichting en de lampjes op straat, de fantastische kerstversieringen en de prachtig gedecoreerde kraampjes met een heleboel ideeën voor cadeaus.
meer ...

Schwarzenberg 7 tot 16 december 2018

De Schwarzenberger kerstmarkt kijkt terug op een meer dan 480-jarige geschiedenis. Het is één van de mooiste en meest romantische kerstmarkten n Saksen. Stemmige lichtjes in de steegjes van de stad, een middeleeuwse kerstmarkt in het binnenhof van het kasteel, traditionele lokale optredens en vele geurende lekkernijen brengen je in de stemming van deze beschouwelijke dagen.
meer ...

Kasteel Grünwald 3e en 4e advent 2018

Het prachtige Schloss Grünewald, dat op de grens van het Bergische Land ligt, is een stijlvol, imposant kasteelcomplex uit de 15e eeuw. Het schilderachtige tafereel van het Gräfrather cultuurgoed met de gevel van leitjes en de typische groene luiken voor de ramen is alleen al een bezoek waard.
meer ...

Bad Salzuflen 28 november tot 30 december 2018

Beleef een kerstsprookje in het prachtige oude centrum van Bad Salzuflen rondom de 12 meter hoge kerstpiramide. In het Krippenhaus in het Salzhof met leven dieren in de stal kun je bij het openhaardvuur genieten van beker glühwein en toekijken hoe diverse ambachtslieden hun vak uitoefenen.
meer ...

Kerstland Thüringen 2018

Veel kersttradities komen oorspronkelijk uit Thüringen. Bekende Duitse kerstliederen zoals ‘O Tannenbaum’ of ‘O du fröhliche’ ontstonden hier en de eerst bekende kerstboom stond op een markt in Thüringen, terwijl ook de glazen boomversieringen uit de deelstaat stammen.
meer ...

Frankfurt am Main 26 november tot 22 december 2018

Het herkenningsteken van de Frankfurter kerstmarkt is de ongeveer dertig meter hoge kerstboom, één van de hoogste in Duitsland. Verder vind je er het Honinghuis dat ieder jaar speciaal voor de markt wordt opgebouwd. In het gezellige huisje kunnen honing, honingwijn, kaarsen en andere producten van bijenwas worden gekocht.
meer ...

Dortmund 22 november tot 30 december 2018

Het is één van de mooiste en grootste kerstmarkten in Duitsland. Een gigantische kerstboom van 45 meter, versierd met 48.000 lichtjes wordt op 22 november om 18 uur ontstoken. Tot 30 december blijven de lampjes branden. Kunstnijverheid, speelgoed en nog veel meer vind je in de ongeveer driehonderd kramen.
meer ...
Diesen RSS-Feed abonnieren