De wereld in miniatuur

Als je spreekt over ‘liefde voor het detail’, dan is dat hier in overtreffende trap het geval. Nee, dit is niet Venetië; dit is Hamburg!

De San Marco Basiliek De San Marco Basiliek Foto: Miniatur Wunderland

Het Miniatur Wunderland in de oude ‘Speicherstadt’, de vroegere havenpakhuizen van Hamburg, heeft op 21 februari 2018 na een jaar bouwtijd het laatste deel van Italië geopend. Dit deel omvat negen vierkante meter Venetië en het is werkelijk – net als de overige steden en landen – een prachtig bouwwerk geworden.

Successtory
Het Miniatur Wunderland is in de loop der jaren uitgegroeid tot één van de belangrijkste attracties in Hamburg. Ooit als idee door Frederik Braun in juli 2000 begonnen en met tweelingbroer Gerrit verder ontwikkeld tot een bezoekershoogtepunt met een modelbouw-oppervlakte van 1.490 vierkante meter en 360 medewerkers, meer dan duizend locomotieven, tienduizend wagons en ca. 1,3 miljoen bezoekers per jaar. In een omvangrijke enquête van het Duits Verkeersbureau onder buitenlandse bezoekers, werd het Miniatur Wunderland nog voor Schloß Neuschwanstein, de Brandenburger Tor en de Dom van Keulen gekozen tot de populairste bezienswaardigheid in Duitsland.

Bezoek plannen
Om het bezoek zo goed mogelijk te reguleren zijn op internet wachttijden prognoses aangegeven, kun je online tickets kopen en is er een speciaal wachtrestaurant om de wachttijd te verzachten. Als je eenmaal binnen bent, zal je zien dat het wachten beloond wordt!

Toekomst
Er zijn inmiddels tien verschillende themawerelden te bewonderen: Midden-Duitsland, Oostenrijk, Zwitserland, Verenigde Staten, Italië met Venetië, Scandinavië, Hamburg en de imaginaire stad Knuffingen waar elk kwartier brand uitbreekt en het vliegveld van Knuffingen. Maar, er wordt al weer gewerkt aan de toekomst. Na de voltooiing van Italië begint het volgende project: De Middellandse zeekust van Frankrijk met de Provence en het vorstendom Monaco – compleet met Formule 1 race – moet eind 2019 gereed zijn.

Info
Toegangsprijzen: Kinderen tot 1 meter in begeleiding van een ouder of grootouder gratis, kinderen tot 15 jaar € 7,50 en volwassenen € 15.
Miniatur Wunderland GmbH, Kehrwieder 2
, 20457 Hamburg – Speicherstadt
Telefoon +49 (0) 40 300 6800
www.miniatur-wunderland.de 

Naar boven