Klimahaus Bremerhaven 8° Ost

Vijf continenten, negen plaatsen en de klimaatzones van de hele wereld zelf beleven – en alles binnen een dag! In het Klimahaus Bremerhaven 8° Ost kunnen bezoekers een bijzondere reis om de wereld maken.

Klimahaus Bremerhaven 8° Ost Foto: Marcus Meyer
In de afdeling ‘Reise’ ga je eenmaal rond de wereld, steeds langs de achtste oostelijke lengtegraad, waarop Bremerhaven ligt. Op negen verschillende stations beleef je authentieke indrukken over het leven in de belangrijkste klimaatzones van de aarde. In ‘Zwitserland’ beklim je een gletscher, in ‘Kameroen’ trek je midden in de nacht dwars door het West-Afrikaanse regenwoud en bereik je door het eeuwige ijs van de ‘Antarctica’ het poolstation. Op ‘Samoa’ stuit je op het Zuidzeestrand en een indrukwekkend aquarium waarin het bonte spectakel van de Stille Oceaan rondzwemt.

In andere afdelingen ervaar je van alles over weersverschijnselen, achtergronden van klimaatveranderingen en klimaatbeheersing. Hoe het weer en het klimaat elkaar beinvloeden toont de afdeling ‘Elemente’. In de afdeling ‘Perspektiven’ draait alles om de klimaatveranderingen in het verleden, de tegenwoordige tijd en de toekomst. De ‘Chancen’ geven concrete tips over hoe iedereen in het dagelijkse leven een bijdrage aan de bescherming van het milieu kan leveren. In de weerstudio kan je je eigen weerbericht presenteren.

www.klimahaus-bremerhaven.de

Naar boven